Klimaforhandlingene

90 minutter
Hva er klimatoppmøtet, også kjent som COP? I anledning klimatoppmøtet har Spire laget et undervisningsopplegg som har som mål å få elevene til å aktivt bli kjent med klimaforhandlingene.

Klimatoppmøtet, kjent som COP (Conference of the parties), er et årlig toppmøte hvor ledere fra FNs medlemsland, forskere og representanter fra sivilsamfunnet samles for å forhandle klimapolitikk.

Klimaforhandlingene er en måte verden går sammen på for å prøve å begrense skadene av klimakrisa, og redusere framtidige utslipp. Medlemslandene i FN, eller «parter», møtes til årlige partskonferanser og mellommøter for å forhandle om videre forpliktelser og klimaavtaler. I 2015 samlet verdens ledere seg i Paris, hvor de ble enige om en ny klimaavtale: Parisavtalen. Parisavtalen har lagt flere føringer for internasjonal klimapolitikk siden 2016, men ligger verden an til å nå målene?

I dette undervisningsopplegget skal elevene bli kjent med hva klimaforhandlingene går ut på, reflektere rundt betydningen av klimaforhandlingene og hvordan unge kan være med på å påvirke prosessene og resultatene. Elevene blir også mer kjent med Parisavtalen og hvordan verden ligger an til å nå målene.

Spire har tidligere laget en egen nettside med informasjon om klimaforhandlingene. Nettsiden brukes aktivt i dette undervisningsopplegget.

Del dine erfaringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *