Kronikkmesterskap

2-4 skoletimer
Hver eneste dag publiseres det kronikker og innlegg i ulike aviser, nettaviser og i andre medier. Gjennom å bruke vår ytringsfrihet blir våre perspektiver i større grad hørt og sjansen for å få gjennomslag blir dermed høyere. Dette kronikkmesterskapet legger opp til at elevene skal få mulighet til å skrive et innlegg eller kronikk om noe de brenner for.

Hver eneste dag publiseres det kronikker i ulike aviser, nettaviser og i andre medier. En av måtene Spire jobber med påvirkningsarbeid er gjennom å skrive kronikker om temaer og saker vi mener ikke får nok oppmerksomhet i mediene. Det å skrive kronikker er en strategi vi i Spire bruker for å utøve demokrati og medborgerskap. Gjennom å bruke vår ytringsfrihet blir våre perspektiver i større grad hørt og sjansen for å få gjennomslag blir dermed høyere.

Vi har derfor laget dette opplegget for å gi elever en innføring i kronikkskriving. Elevene skal i grupper diskutere og bli enige om et tema eller en sak de vil skrive kronikk om. Etter dette skal de fylle ut kronikkmalen som kan lastes ned lenger ned på denne sida før de skriver kronikken i fellesskap. Elevene kan gjerne oppfordres til å skrive kronikk om et tema som kan knyttes til bærekraftig utvikling. De som ønsker det kan publisere kronikken.

Opplegget er lagt opp til å vare i 2 eller 4 skoletimer, avhengig av om det legges opp til hjemmearbeid eller ikke.

Del dine erfaringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *