Thank you for the rain

3 skoletimer
Klimaendringene handler om mennesker. I denne aktiviteten skal elevene se på den prisbelønte dokumentarfilmen Thank You For the Rain. Dokumentaren forteller en personlig historie om liv, kamp og kjærlighet på frontlinjen av klimaendringene.

Om filmen: Thank you for the Rain (2017)

Dokumentaren følger den kenyanske småbonden Kisilu Musya, som bringer sitt lokalsamfunn sammen for å finne nytt håp og felles løsninger i møte med et klima i endring. Kisilu blir en lokal leder og bringer sitt budskap om håp hele veien til Norge og FNs klimaforhandlinger i Paris i 2015, som resulterte i den historiske Paris-avtalen. I filmen ser vi både hvordan Kisilu inspirerer, men også blir inspirert, blant annet i møte med norsk frivillig ungdom.

Filmen er tilgjengelig via NDLA her. Visningslisens kan også skaffes gjennom filmens nettside. Filmen kan også kjøpes eller leies via Vimeo.

Om opplegget

Klimaendringene handler om mennesker. I denne aktiviteten skal elevene se på den prisbelønte dokumentarfilmen Thank You For the Rain (2017). Dokumentaren forteller en personlig historie om liv, kamp og kjærlighet på frontlinjen av klimaendringene. Elevene bør ha kjennskap til klimarettferdighet før de ser filmen, alternativt bør dette begrepet introduseres som en del av diskusjonen etter filmen.

Etter at elevene har sett filmen skal de jobbe med diskusjonsoppgaver i grupper. Det er også lagt opp til en valgfri utforskingsoppgave som elevene kan fortsette å jobbe med etter dette. Spire har også et eget undervisningsopplegg om klimaforhandlingene som finnes her.

 

Del dine erfaringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *