Verdikjeder og klimagassutslipp

30 minutter
Hvordan henger klimagassutslipp sammen med verdikjeder og forbruk? Dette opplegget er en inngangsport til videre arbeid og diskusjon rundt hvordan vårt forbruk påvirker miljøet og klimaet.

Ifølge SSB er nordmenn blant de som forbruker aller mest i Europa. Vårt forbruk påvirker miljøet og klimaet på flere måter og er en medvirkende årsak til klimakrisa. Denne korte aktiviteten er en inngangsport til diskusjon og refleksjon til hvordan handel og forbruk påvirker klima og miljø.

Denne aktiviteten består av en kortfilm, Made in? som viser hvordan transport av varer er en kilde til utslipp og påfølgende aktiviteter som setter dette i sammenheng med elevenes eget forbruk. Deretter er det noen spørsmål som kan diskuteres i grupper eller plenum.

Etter å ha gjennomført dette opplegget kan elevene også lese flere av tekstene på Spires kampanjesider Grønn overvekst som handler om (over)forbruk og alternative måter å tenke om handel og forbruk. På denne siden kan elevene også lese mer om hvordan handel henger sammen med makt.

 

Del dine erfaringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *